KNAAGDIERBESTRIJDING

Ratten kunnen een direct risico voor uw gezondheid betekenen of voor dat van uw huisdieren. Buiten het feit dat ratten TBC, de ziekte van Weil of salmonella bacterie over kunnen brengen heeft het ook vlooien en teken bij zich.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat de huismuis schadelijk voor de gezondheid kan zijn wanneer deze NIET aanwezig is. Kinderen die al vroeg worden blootgesteld aan huidschilfers en uitwerpselen van onder andere muizen en bepaalde bacteriën die daarin zitten, hebben minder kans op astma en allergieën. Aanwezigheid van de huismuis kan nuttig zijn doordat hij ongewenste insecten als oorwurmen, zilvervisjes en spinnen vangt en eet.

Ondanks deze kennis hebben wij ze toch liever niet in huis. Het vrouwtje kan vijf tot tien keer per jaar jongen werpen met drie tot twaalf jongen per worp. Doordat de voortanden van vele knaagdieren blijven doorgroeien zullen ze ook op alles blijven knagen.

BESTRIJDEN VAN MUIZEN OF RATTEN

Om muizen of ratten goed te kunnen bestrijden, dient men het verschil in gedrag te weten. Uit onze praktijk is dan ook gebleken dat het zelf bestrijden van muizen vaak op een teleurstelling uit loopt. Door het niet juist handelen of niet juist weten of men te maken heeft met een muis of een jonge bruine rat, bestaat de kans dat er niet bestreden wordt maar dat onze vijand zich juist in aantal heeft toegenomen.

Hoort u af en toe hoog piepende- of krassende geluiden, ruikt u een zeer indringende lucht en/of vindt u uitwerpselen of heeft u de muis of rat zelfs gezien. Neem dan direct contact op!

KNAAGDIERPREVENTIE

Wilt u preventief te werk gaan? Zorg dan eerst dat alle gaten en kieren gedicht zijn. Maak het ze niet gemakkelijk. Onthoud daarbij dat een muis zich tot een paar millimeter plat kan maken. Voedingsmiddelen dient u zoveel mogelijk te verpakken in metalen of plastic bakken. Maak regelmatig schoon. Ook onder kasten, koelkasten en fornuizen.

Neem direct contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.